Temperatuurregistratie is "key" tijdens transport van geconditioneerde producten

Gistermiddag vond op het hoofdkantoor van T Comm Telematics in Zoetermeer het seminar ''Inzicht in de vervoerscondities van temperatuurgevoelige producten; voorkom schadeclaims' plaats. Realtime inzicht in vervoerscondities van temperatuurgevoelige producten verkleint het risico op bederf en levert de bewijsvoering dat vervoerscondities onder controle zijn. In een groeiende claimcultuur en verschuiving van verantwoordelijkheden blijkt temperatuurbewaking een onmisbaar onderdeel van het transport.

Temperatuurregistratie levert meerwaarde

'Het controleren van de temperatuur in de laadbak van de trailers is voor ons de voornaamste reden om te kiezen voor een onafhankelijk systeem die dat voor ons kan monitoren. Het snel kunnen ingrijpen bij calamiteiten heeft voor ons de hoogste prioriteit', aldus Rudie de Vries van Heiploeg Group. 'Kwaliteit is geen concurrentievoordeel meer, het is een vanzelfsprekendheid. Met temperatuurbewaking kunnen wij onze klanten echter wel een stuk meerwaarde bieden', vertelt Philippe Coerten van Zijerveld vervolgens.

Direct inzicht in vervoerscondities voorkomt claims

Klanten vragen vaker om een overzicht van de temperaturen tijdens transport van geconditioneerde lading, met name bij mankementen. Heiploeg en Zijerveld geven beiden aan dat het snel inzichtelijk maken van deze gegevens claims voorkomen. Niet alleen levert de realtime monitoring direct bewijsvoering, ook voorkomt het dat lading terug gezonden wordt en er een dispuut ontstaat. 'Dankzij het op tijd kunnen ingrijpen bij calamiteiten die betrekking hebben op de temperatuur en aankomsttijden, hebben we toch een aantal keren dankzij ons T Comm systeem kunnen laten zien dat er tijdens het transport niet iets verkeerd is gegaan', vertelt Rudie.

Bekijk de foto's van het seminar.

Vragen? Chat met ons!

Chat met medewerker

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden