H.Z. Transport Group tekent order voor monitoring van 200 trailers

H.Z. Transport Group uit Maasdijk tekent op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem een order voor het realtime monitoren van 200 trailers (120 mono temperatuur en 80 multi temperatuur trailers) met draadloze T Comm Telematics systemen. Met het unieke systeem kan H.Z. Transport Group alle temperaturen in de trailers draadloos monitoren, ook bij trailers met meerdere compartimenten. Zodra een temperatuur buiten de opgegeven range valt, wordt een alarmmelding afgegeven waarop direct actie kan worden ondernomen.

Het systeem registreert tevens draadloos wanneer en hoe lang de deuren geopend zijn. Zo worden ongewenste deuropeningen inzichtelijk en kan hierop actie worden ondernomen. Met een draadloze ID-sensor wordt bovendien inzichtelijk welke truck er voor welke trailer staat, zodat trailers nooit kunnen worden meegenomen door een verkeerde truck. Realtime rapporten van de metingen kunnen tot zes maanden terug worden uitgedraaid en digitaal worden verzonden.

H.Z. Transport kan bovendien als eerste en voorlopig exclusief gebruik maken van een draadloos brandstofniveaumeetsysteem in de tank van de koelunit, zodat op kantoor inzichtelijk wordt hoeveel brandstof er in de tank gaat en wat er uitgaat. Het innovatieve, draadloze brandstofmeetsysteem, dat in samenwerking met H.Z. Transport Group is ontwikkeld, meet op 2% nauwkeurig hoeveel brandstof er uit de tank gaat. Indien er meer dan 10 liter in korte tijd uitgaat, wordt een alarmmelding gegenereerd. H.Z. Transport Group kan hiermee direct ingrijpen en brandstofdiefstal voorkomen.

De order die H.Z. Transport Group op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem tekent, heeft een omvang van meer dan 350.000 euro. Een bedrag dat H.Z. Transport investeert om haar klanten een absolute meerwaarde te bieden. De terugverdientijd zal relatief kort zijn aangezien H.Z. Transport de klant direct een digitaal temperatuurrapport kan aanbieden. H.Z. Transport verwacht bovendien met het systeem het groeiende probleem van brandstofdiefstal de kop in te kunnen drukken. De investering is in lijn met de bedrijfsfilosofie 'Always in condition'.

Audrey Zuiderwijk, directrice H.Z. Transport Group: "H.Z. Transport werkt al 4 jaar met het draadloze systeem van T Comm Telematics op onze 45ft¯ containers. Het systeem heeft de afgelopen jaren naar volle tevredenheid gefunctioneerd, te meer omdat T Comm Telematics naar de klant luistert en samen met ons de beste oplossing ontwikkelt."

Het systeem van T Comm Telematics functioneert volledig draadloos en heeft slechts een installatietijd van 1 tot 1,5 uur. Het systeem werkt zonder enige hulpmiddelen ook in de metalen trailers van Schmitz en Krone. De eigen draadloze sensoren meten totaal onafhankelijk van de koelunit, hetgeen noodzakelijk is omdat de voelers van de koelmachine geen onafhankelijke meting kunnen doen en dus niet aan de wetgeving voldoen. 

Vragen? Chat met ons!

Chat met medewerker

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden