Fatrans stuurt richting optimale temperatuur van ultraverse producten met online monitoring

Fatrans, gespecialiseerd in groupagevervoer van ultraverse foodproducten in Nederland, België en Duitsland, heeft haar wagenpark voorzien van realtime monitoring van T Comm Telematics. Met deze systemen heeft Fatrans volledig inzicht in de locaties van alle trailers en controle over de temperaturen van de temperatuurgevoelige lading erin. Via een online portal beheert Fatrans eenvoudig alle wagens en goederen.

Fatrans, onderdeel van de Dutch Vegetable Group, vervoert ultraverse goederen zoals groente, fruit, vlees en vis naar retail in Nederland, België en Duitsland. Met modern materiaal worden bewerkte en verpakte producten vervoerd. Door de grote hoeveelheid lucht die bij deze producten zit, zijn de producten zeer kwetsbaar. De juiste temperatuur van de laadruimte is voor deze producten van groot belang. Met behulp van draadloze sensoren maakt het T Comm Telematics systeem de temperaturen in de trailers realtime inzichtelijk op de thuisbasis. Van de geregistreerde temperaturen maakt Fatrans volledige rapportages voor haar HACCP certificaat voor geconditioneerd vervoer.

Sturen richting de meest optimale temperatuur

Marco Stricker, manager bij Fatrans: “Wij rijden met zeer temperatuurgevoelige, bewerkte producten waarvan de optimale transport-temperatuur tussen de 0 en 3°C ligt. Met online monitoring van T Comm Telematics hebben wij alle temperaturen van de producten tijdens transport direct inzichtelijk. Nu we met dit systeem werken, kunnen we veel beter sturen richting de meest optimale temperatuur voor deze producten, nadenken over gewenste veranderingen en zo het proces optimaliseren. Het systeem is een belangrijke toevoeging op onze bedrijfsvoering.” 

Voertuiglocaties inzichtelijk

De systemen bieden Fatrans bovendien inzicht in de voertuiglocaties. Hiermee is van minuut tot minuut bekend waar de trailers en de lading zich bevinden en zijn klanten op de hoogte wanneer ze deze kunnen verwachten. Marco Stricker: “De transportplanning heeft nu inzichtelijk waar elk voertuig staat en dat maakt het plannen veel efficiënter. Ook voor de planning van het onderhoud aan de voertuigen is het systeem van grote waarde omdat we zien waar de voertuigen zijn en daardoor direct kunnen schakelen. Wagenparkbeheer hoeft onze transportplanning hiermee niet meer te belasten, we kunnen dit zelf monitoren.“

Direct problemen voorkomen

Fatrans beschikt nu over meer informatie over haar wagenpark en kan direct ingrijpen bij temperatuurschommelingen of ongewenste deuropeningen. Marco Stricker: “We hebben alles direct inzichtelijk op ons scherm, we hoeven niet op zoek naar de juiste informatie. Hierdoor kunnen we a la minute reageren als we een klant aan de lijn hebben. Wij hebben problemen kunnen voorkomen door met het systeem aan te tonen dat wij de goederen onder de juiste condities vervoerd hadden.“

Vragen? Chat met ons!

Chat met medewerker

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden