T Comm Telematics - Panamericana 2014 Volvo Classic Adventure, The Indian Trail

Jan Verweij van T Comm Telematics en Hans Zuiderwijk van H.Z. Transport rijden met een opvallende oranje Volvo mee in het PANAMERICANA 2014 Volvo Classic Adventure, THE INDIAN TRAIL; door alle klimaatzones: van het tropische oerwoud in Midden-Amerika, door het woestijn gebied van Arizona en Nevada naar het landklimaat in het noorden van Canada en Alaska. Een reis vol met natuur, cultuur en avontuur. Een uniek avontuur van de categorie: “once in a life time”, voor het goede doel Stichting Homeless Child. Stichting Homeless Child zet zich in voor kansarme kinderen en vrouwen in Honduras. De stichting werft fondsen voor lokale ontwikkelingsprojecten in Honduras en geeft voorlichting in Nederland.

Uiteraard is de Volvo voorzien van een systeem van T Comm Telematics, zodat wij precies zien waar ze rijden. Op dit moment hebben ze al een flinke weg afgelegd: 

De route

Via de Popocatepetl, de hoogste vulkaan van Mexico, naar Teotihuacan de oude hoofdstad van de Tolteken. Een avontuur door het “wilde westen”, het beloofde land van Billy the Kid en Buffalo Bill en het oude territorium van de Sioux, de Comanches, de Apaches en de Navajo’s. Door de Rocky Mountains, de ongerepte wildernis van Canada en Alaska en door de jachtgebieden van de Grizzly beren en de Inuit Eskimo’s. Een route die bovendien langs de bekendste snelweg aller tijden gaat: de Route 66. 

Meer over Homeless Child

Homeless Child wil een bijdrage leveren aan het herstel van de balans in de wereld door zich in te zetten voor kansarme kinderen en vrouwen in Honduras. De stichting werft fondsen voor lokale ontwikkelingsprojecten in Honduras en geeft voorlichting op scholen in Nederland.

Onder het motto : “Geef een kind een kans en schep daarmee in de wereld balans” is stichting Homeless Child sinds haar oprichting in 2002 werkzaam in El Progreso, Honduras. De stichting kan tot haar tevredenheid een snelle groei melden. In El Progreso worden door Homeless Child inmiddels drie organisaties langdurig gesteund. De organisaties die Homeless Child ondersteunt, sluiten aan bij de kernwaarden van de stichting, te weten integrale hulp en duurzaamheid:

◦Integrale hulp: Homeless Child ondersteunt lokale organisaties in Honduras, gericht op de opvang van kinderen met verschillende achtergronden en problemen. Zo worden niet alleen ondervoede baby’s opgevangen, maar ook wees- en straatkinderen en verslaafde kinderen. Het gaat om kinderen van beide seksen en alle leeftijden, ongeacht hun religieuze, etnische of sociale achtergrond.

◦Duurzaamheid: Aan de kinderen wordt niet alleen in het hier en nu hulp geboden, maar is ook gericht op de toekomst. Daarnaast is het voor Homeless Child van essentieel belang om de lokale bevolking en overheid bij de hulpverlening te betrekken. Terwijl de financiële middelen voor hulp met name uit welvarende landen komen, hebben de lokale mensen de overhand in de praktische uitvoering van projecten.

Vragen? Chat met ons!

Chat met medewerker

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden