Online temperatuurbewaking in koeltrailers van Jansen Transport voorkomt discussies over transportcondities

Jansen Transport uit Urk, transporteur van verse en ingevroren producten naar Noord-Duitsland en ScandinaviŽ, heeft na een kort testtraject haar geconditioneerde wagens voorzien van online temperatuurregistratie van T Comm Telematics. Door hogere eisen van opdrachtgevers en instanties nam de behoefte aan inzicht in de transportcondities bij Jansen Transport toe. De draadloze systemen van T Comm Telematics bieden Jansen Transport realtime inzicht in het temperatuurverloop in de koelwagens. Bij temperatuurschommelingen kan direct ingegrepen worden. Na een rit kan Jansen Transport haar klanten direct voorzien van een temperatuurrapportage.

Temperatuurbewaking per compartiment in multi-temp koeltrailers
Jansen Transport verzorgt met 27 geconditioneerde wagens vanuit de thuisbasis in Urk dagelijks transporten van en naar diverse bestemmingen in Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, BelgiŽ en Nederland. De meeste bestemmingen in deze landen worden via vaste lijndiensten aangeboden. De trailers zijn voorzien van tussenwanden en een 2e verdamper zodat gescheiden compartimenten gecreŽerd kunnen worden, om zo met verschillende temperaturen te kunnen vervoeren. De systemen van T Comm Telematics geven exact weer of de temperatuur in elk afzonderlijk compartiment van de multi-temp koeltrailers in orde is.

'Aan steeds hogere eisen voldoen'
Hans van Lenten, directeur Jansen Transport: "Na een korte testperiode van het online temperatuurregistratiesysteem van T Comm heeft Jansen Transport besloten om over te gaan tot de implementatie van dit systeem op alle wagens. Om ons kwaliteitsniveau nog verder te verhogen, is onze wens op betere temperatuurcontrole sterker geworden. Daarbij krijgen we steeds hogere eisen opgelegd van opdrachtgevers en verschillende voedselveiligheidsinstanties. Uit de test bleek al snel dat dit systeem aan alle gevraagde voorwaarden voldoet. Alle wagens zijn inmiddels uitgerust met het T Comm systeem, waardoor Jansen Transport altijd de temperatuur in de wagens kan bewaken en zo kan garanderen dat het transport van temperatuurgevoelige producten bij ons in veilige handen is."


Geen discussies
Draadloze sensoren monitoren naast de temperaturen ook realtime de deuropeningen in de trailers van Jansen Transport. De gemeten temperaturen in de koelwagens en alle deuropeningen worden inzichtelijk op de online portal, die overal toegankelijk is. Bij temperatuuroverschrijdingen of ongeoorloofde deuropeningen wordt de planningsafdeling gealarmeerd per e-mail en/of SMS, waarna direct ingegrepen kan worden. Bij een discussie over transporttemperaturen of de kwaliteit van producten, kan Jansen Transport direct een temperatuurrapportage naar de klant sturen die aantoont dat tijdens het transport de goederen op de juiste temperatuur zijn gehouden en dat de deuren niet onnodig zijn geopend.

Vragen? Chat met ons!

Chat met medewerker

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden