Verse en ingevroren vis van Kotra Logistics gegarandeerd onder optimale condities vervoerd

Kotra Logistics, gespecialiseerd in het vervoeren van verse en ingevroren vis en schelpdieren in Europa, heeft de volledige koel- en diepvriesvloten van haar werkmaatschappijen uitgerust met temperatuurregistratie van T Comm. Met deze systemen hebben de transportbedrijven van Kotra Logistics 24/7 inzicht in de locaties van en temperaturen in de koelwagens en kunnen ze snel ingrijpen bij calamiteiten. Bovendien worden alle deuropeningen geregistreerd en zijn de wagens voorzien van een unieke ID-sensor, waardoor altijd de juiste truck aan een trailer gekoppeld wordt.

Kotra Logistics bestaat uit De Koeijer Transport BV, Transport Vooruit BV, J. Kloos Holland BV, Van Maanen Koeltransport IJmuiden en Egon Sorensen Transport AS Denemarken. Dagelijks vertrekken bij de leden van Kotra Logistics circa 125 wagens (inclusief charters) om de belangrijkste steden in Europa van verse en bevroren vis te voorzien. De geconditioneerde voertuigen van Kotra Logistics zijn uitgerust met temperatuurregistratie van T Comm zodat de producten snel en onder optimale condities geleverd kunnen worden. De systemen monitoren realtime de temperaturen en deuropeningen in de trailers, motorwagens en aanhangwagens en bij temperatuuroverschrijding of ongeoorloofde deuropeningen wordt de planningsafdeling gealarmeerd. De verse producten die de vervoerders van Kotra Logistics vervoeren, komen hierdoor altijd op de juiste temperatuur aan bij de klanten.

Jaap Wolfert, verantwoordelijk voor het wagenpark van Kotra Logistics: "Kwaliteit is voor ons en onze klanten erg belangrijk. Wij vervoeren kostbare, verse producten en het is voor ons van essentieel belang de vervoerscondities van onze visproducten continu inzichtelijk te hebben. Met het systeem van T Comm Telematics is ons trailermanagement vereenvoudigd. In één oogopslag zien we of alles onder controle is. Als de temperatuur in een trailer oploopt, krijgen we een alarmmelding. Zo hebben wij volledige controle over ons koeltransport en kunnen we direct rapportages van het temperatuurverloop overleggen aan onze klanten."

De trekkers van Kotra Logistics zijn bovendien uitgerust met unieke ID-sensoren. Continu inzicht in welke truck voor een trailer of aanhangwagen gekoppeld is, voorkomt discussies over onder andere gereden routes, schades en boetes. Ook bij pech wordt direct inzichtelijk waar de trailer met de lading zich bevindt.

Het systeem registreert en controleert realtime de temperatuur van de goederen tijdens de rit, conform de HACCP normering. Alle gemeten waarden worden automatisch opgeslagen en hiervan kan Kotra Logistics eenvoudig rapportages voor HACCP uitdraaien.

Vragen? Chat met ons!

Chat met medewerker

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden